Brændselscelleteknologi

Intralogistik med brintdrev

At skulle vælge mellem omkostningseffektiv intralogistik og at tage en klimaneutral tilgang har længe været fortid. Innovative energisystemer som brændselscelleteknologi giver dig mulighed for at køre dine maskiner i problemfri drift i flere skift uden at producere CO 2 emissioner i processen. Dette opnås ved at bruge bæredygtigt produceret, grønt brint.

STILL-brændselscelle-teknologien genererer den elektriske energi til de elektriske drev til kørsel, hydraulik og hjælpeforbrugerne direkte om bord på lastbilen.

Kernestykket i systemet er stakken af brændselsceller, hvor brint reagerer med iltet fra luften for at generere den elektriske energi. Derefter lagres energien og kan bruges til drivsystemerne.

Det nødvendige brint til denne reaktion opbevares med højt tryk i gastanke. Ilten tages simpelthen fra luften. Den eneste "emission" af denne proces er rent vand, og ingen CO2 forurener vores atmosfære.

Alle komponenter i dette "mobile kraftværk" inklusive tanke, der indeholder det nødvendige brint til reaktionen, er placeret i et meget lille rum, der ikke er større end et standard STILLING 80V batteri. Da brændselscellen leverer elektrisk energi, kan de gennemprøvede STILL-drivsystemer bruges.


Fordelene ved brændselscelleteknologi

Den innovative STILL-brændselscellepakke blev udviklet til perfekt at passe til driften i en gaffeltruck og dens daglige arbejde. Brændselscelle-strømforsyningen i prototypen RX 60-45 kan let udskiftes med standard RX 60-batteriet på den sædvanlige behagelige måde at skifte batteriet sidelæns, som det er standard i alle RX 60-modeller.

Dette er muliggjort af de samme dimensioner og den samme ydeevne og den samme nominelle spænding på 80V for batteriet og brændselscelle-strømforsyningen:

Power pack til brændselscelle Batteri 6PzS840
Længde855 mm855 mm
Bredde1028 mm999 mm
Højde784 mm784 mm
Vægt1150 kg2178 kg
Ydeevne (maks. 15s)30 kW
Ydeevne (udholdenhed)10 kW12 kW
Nominel spænding80 V80 V
Energiindhold25 kW50 kW

Der kræves ingen batteriskift.
Hvis brint om bord forbruges, er et kort stop ved tankstationen nok til at genopfylde tanken og fortsætte arbejdet. Det er ikke nødvendigt at skifte batteri og den dyre backup med et andet opladet batteri.

Kun korte afbrydelser af arbejdet.
Påfyldning af lastbilen med brint tager kun 5 minutter. Dette er en enorm fordel ved brændselscellen i forhold til det konventionelle batteri, som det tager timer at genoplade.

Nem multi-shift-drift.
Genopfyldning af brintbeholdere på lastbil er nok til at sikre multi-shift-drift. Derfor er det ikke nødvendigt at opbevare et andet eller tredje batteri pr. Lastbil, og de respektive økonomiske midler kan spares.

Fuld ydeevne
STILL-brændselscelle-strømforsyningen leverer 80V nominelt, så længe der er brint i tanken - i modsætning til spændingen på et batteri, der kontinuerligt falder til højre efter start af driften.

Ren energi
Betjening af en lastbil med brint forårsager ingen emission af forurenende stoffer. Hverken sodede partikler eller lystgasser eller kuldioxid, der kan skade vores miljø eller vores klima, udsendes. Den eneste emission fra reaktion mellem brint og ilt er rent vand i form af damp.


Komponenter i en STILL Fuel Cell Power Pack

Aufbau der Brennstoffzellen-PowerPacks von STILL

STILL Fuel Cell - Use case

Corstyrène setzt bei Wasserstoff-Gabelstaplern auf STILL

Zukunftstechnologie bewährt sich im harten Logistikalltag

Stark


STILL produkter med ### HTML-134-html ###


Har du spørgsmål til dette emne?

For yderligere information eller hvis du har spørgsmål, hjælper vores ekspertkonsulenter gerne.

Kontakt

+45 76 319 800

Anmodning til: Brændselscelleteknologi

Udfyld nedenstående formular. Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Titulering*